De best rangerte ligaene i fotball

Mange velger å satse på fotball. Men hvilke ligaer bør egentlig velges for de beste oddsene? Den norske ligaen Eliteserien er populær blant nordmenn, men til tross for Bodø/Glimts fremgang i Europa, er den ikke rangert særlig godt på UEFA-rankingen. I stedet er det andre ligaer som rangeres bedre. Vi går gjennom de beste ligaene i Europa etter modellen fra UEFA.

Gode odds på disse oddsider

Sportsbook
Features
Bonus
Rating
Bet Now
1
100% opptil 5.000 kr
2
5 x 20 EUR gratisspill
3
100% opptil 3000 NOK
4
100% opptil 2000 NOK
5
100% opptil 2000 NOK

Premier League er best rangert

Når det kommer til fotballigaer, er det ingen som er bedre rangert enn Premier League. Dette er ikke så rart med tanke på at de britiske lagene fortsetter å gå sterkt i turneringene. Med Manchester City og Liverpool som de to beste klubbene og mange andre dyktige lag som Tottenham, Manchester United, Chelsea og Arsenal. Premier League har gått forbi Spania de siste årene og er den ligaen som har samplet flest poeng de siste to sesongene.

Gitt pengene fra antall tilgjengelige TV-avtale i Premier League, er det mye som tyder på at dominansen vil fortsette en stund fremover. Dermed er det egentlig ingenting som taler mot Premier League som verdens beste liga på mange år.

fotballigaer

Spania og La Liga

Frem til sesongen 2019/20 var La Liga nummer 1 i verden. Men i dag har det havnet etter Premier League. I La Liga er det Real Madrid som har vunnet Champions League 13 ganger. I tillegg har Atletico Madrid og FC Barcelona også gjort det bra i Europa mens Sevilla har vunnet Europa League flere ganger. La Liga er etter Premier League på rangeringen, men ned til tredje Serie A er det et veldig langt steg. At La Liga ville komme seg forbi Premier League er kanskje ikke sannsynlig, men akkurat nå er ligaen i det minste utruet nummer to.

Serie A er tredje

Italiensk fotball er bra og Italia har fire VM-gull og er regjerende europamester. Serie A har vært rangert som verdens beste liga, men de siste årene har det ikke gått like bra. Mye tyder faktisk på at Bundesliga snart går over. Det er opp til Juventus, AC Milan, Inter og de andre klubbene å endre dette. Ingen lag fra Serie A har vunnet Champions League på mange år og toppklubbene i Italia har kommet langt fra toppklubbene i England og Spania. Mye tyder på at veien tilbake til toppen er lang for italiensk klubbfotball.

Bundesligaen er i gang

Når resultatene fra 17/18 er fjernet, rykker Bundesliga opp til tredjeplass så lenge de tyske klubbene ikke forsvinner helt i de europeiske turneringene neste sesong. Bundesligaen har lag som Bayern München, Borussia Dortmund og Europa League-vinner Frankfurt. Tysk fotball er blant verdens beste både i klubblag og landslag og det er stor interesse for Bundesliga med det høyeste publikumssnittet i fotballverdenen.

Ligue 1 er fem

Selv om Frankrikes beste lag PSG ikke vant Champions League, har den franske ligaen klart seg betydelig bedre de siste årene i Europa. PSG har riktignok kommet til en finale i Champions League og Ligue 1 ligger på en stabil femteplass. Nivået opp til Bundesliga og Serie A er for stort til at de kan true de neste sesongene, men på sikt kan de godt ta igjen og bestå. Med stjerner som Lionel Messi, Mbappe og mange flere er det mye spenning i Ligue 1.

Portugal og Nederland

Den portugisiske ligaen og Eredevisie er sjette og sjuende på UEFA-rankingen. Nederland hadde imidlertid en ekstremt svak 17/18, men samtidig en sterk 2021/22. Dermed kan de komme seg opp på rankingen snart og forbi Portugal. Bruk en oddsbonus på fotball betting i dag.