Betting på Serie A – Odds på italiensk fotball

Serie A er Italias øverste fotballiga og en av de mest prestisjefylte i verden. Gjennom årene har ligaen tilbudt en kombinasjon av teknikk, taktikk og lidenskap på banen. Når det gjelder betting, tilbyr Serie A en rekke interessante muligheter. Her finnes storklubber som Napoli, Juventus, Milan og Inter som ofte kjemper i toppen. Men også spennende drama i bunnen. Dermed er det alltid kamper som tiltrekker seg spill. Betting på Serie A kan være en givende opplevelse, både for den erfarne punteren og den som nylig har oppdaget fotballens verden og odds på nett.

Sportsbook
Features
Bonus
Rating
Bet Now
1
100% opptil 5.000 kr
2
5 x 20 EUR gratisspill
3
100% opptil 3000 NOK
4
100% opptil 2000 NOK
5
100% opptil 2000 NOK

Vanlige markeder på Serie A

Serie A er kjent for sin taktiske fotball og mange kamper kan være uforutsigbare. Uansett om du foretrekker langtidsspill, pre-match odds eller spenningen med live betting, tilbyr den italienske fotballigaen en mengde bettingmuligheter som kan passe alle typer spillere.

Betting på Serie A - Odds på italiensk fotball

Langtidsspill

Langtidsspill fokuserer på utfall som bestemmes over en lengre periode, ofte over en hel sesong.

 • Mester av Serie A: Her satser du på hvilket lag som vil vinne Serie A når sesongen er over.
 • Toppscorer: Et spill på spilleren du tror vil score flest mål gjennom hele sesongen.
 • Nedrykking: Satse på de lagene du tror vil ende i bunnen av tabellen og bli flyttet ned til Serie B.

Pre-match odds

Disse oddsene er satt før en kamp starter og baserer seg på form, skader og tidligere møter.

 • Kampvinner: Enkelt og rett frem. Hvem vinner kampen? Eller blir det uavgjort?
 • Over/under mål: Satse på om kampen vil ha over eller under et bestemt antall mål.
 • Begge lag scorer: Tror du at både hjemme- og bortelaget vil score under kampen?
 • Første målscorer: Hvem vil score kampens første mål?

Live betting

Når kampen har startet, kan du fortsatt satse med live betting. Oddsene endrer seg i sanntid basert på kampens forløp.

 • Neste målscorer: Hvem vil score det neste målet i kampen?
 • Totalt antall hjørnespark: Hvor mange hjørnespark vil bli tatt i løpet av hele kampen?
 • Resultat ved pause/slutt: Satse på hva resultatet vil være ved pause og ved kampslutt.
 • Antall kort: Hvor mange gule eller røde kort tror du vil bli delt ut i løpet av kampen?

Ligaens struktur – Slik spilles Serie A 

Serie A har en nøye utformet struktur som belønner de beste lagene samtidig som den gir konsekvenser for lagene som ikke presterer godt nok gjennom sesongen.

Europeiske kvalifiseringer

UEFA Champions League: De fire beste lagene i Serie A ved sesongslutt kvalifiserer seg direkte til denne prestisjefylte turneringen. Dette er det store målet for storklubbene ettersom Champions League gir nødvendige penger og anerkjennelse.

UEFA Europa League: Laget som ender på femteplass kvalifiserer seg. I tillegg går en plass til vinneren av den Italienske cupen (Coppa Italia). Hvis vinneren av Coppa Italia allerede har kvalifisert seg for europeisk spill via liga-plassering, går denne plassen isteden til laget som er plassert sjette.

UEFA Europa Conference League: Laget som avslutter sesongen på sjetteplass (eller syvende hvis Coppa Italia-vinneren allerede har kvalifisert seg) får representere Italia i denne nyere turneringen.

Nedrykk

De tre dårligste lagene i Serie A ved sesongslutt blir flyttet ned til Serie B. Nedrykket innebærer ofte store sportslige og økonomiske utfordringer for klubbene.

De beste lagene i Serie A

Hvert år konkurrerer 20 klubber i Italias øverste liga. Alle disse klubbene bidrar sterkt til Serie A sin spenning og kvalitet, hver med sin egen unike historie og rivalisering.  Dette er de fire mest kjente lagene:

 • Napoli: Som regjerende mestere for sesongen 2022/23 har Napoli bevist at de er en kraft å regne med i italiensk fotball. Gjennom årene har laget hatt fremragende spillere og mesterskapstitler, men den siste triumfen markerte en spesielt viktig periode i klubbens historie.
 • Juventus: Torino-baserte Juventus er utvilsomt en av de mest framstående klubbene i Serie A sin historie. Med en imponerende samling av Scudetti (ligatitler) har “Den gamle dame” lenge vært en dominerende kraft i italiensk fotball, selv om utfordringer alltid oppstår.
 • Milan: Rossoneri, som de kalles, har en rik historie med suksess både nasjonalt og internasjonalt. Milan har, sammen med sine europeiske bragder, stadig markert sin plass i Serie A sin elite, selv om de har hatt noen tøffere sesonger i det siste.
 • Inter: Byrivalene til Milan, Inter, har også en lang og stolt tradisjon i Serie A. Med sine egne Scudetti og internasjonale trofeer har “Nerazzurri” skapt utallige minneverdige øyeblikk på San Siro og fortsetter å være en sentral aktør i den italienske ligaen.

Oppsummering

Serie A er en av fotballverdens mest prestisjefylte ligaer. Den kjennetegnes av sine tradisjonelle markeder, fra langtidsspill til live betting og pre-match odds. Ligaens struktur belønner toppklubbene med plasser i europeiske konkurranser, mens de tre dårligste lagene risikerer nedrykk. Blant de mest fremstående klubbene finner vi Napoli, som nylig ble kronet som mestere, sammen med Juventus, Milan og Inter, som alle bidrar til ligaens spenning og rike tradisjon. Du an og bruke en oddsbonus på Serie A.